Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 Fast frakt 29:-        |          Snabb leverans​

Trasig iPhone X skärm? Det finns en billig(are) lösning på skärmbyte!

iPhone X har introducerats på marknaden med ny OLED-teknologi i sina skärmar istället för den tidigare LCD-teknologi som äldre modeller (och iPhone XR) använder sig utav. En stor nackdel med OLED-skärmarna som iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max har, från den vardagliga användarens synpunkt, är det oerthört höga skärmpriset. På Apples supportsidor uppges det att det kostar över 3000 kronor att byta ut en skärm på iPhone X. Hos privata reparatörsbutiker ligger priset på mellan 2000-3000 kronor där med.

En billig(are) lösning är att köpa en tredjepartsskärm tillverkad för att passa iPhone X till en bråkdel av priset och byta skärmen på egen hand på X:an. Dessa tredjepartstillverkade skärmar, s.k. OEM-skärmar (Original Equipment Manufacture), använder sig utav likvärdiga komponenter och processer som Apple under tillverkning. Skillnaden i pris beror, till störst del, på att Apple även vill tjäna pengar på varje skärmbyte. En iPhone X skärm, tredjepartstillverkad, kostar vanligtvis hälften mot en Apple originalskärm; skillnaden är inte hälften så stor.

 

Köpa iPhone X LCD skärm eller iPhone X OLED skärm?

LCD-displayen är billigare att tillverka och därav är slutpriset billigare än OLED-varianten. Dock ger OLED en mycket bättre färgåtergivning och kontrast att skillnaden är märkbar. Vi skulle rekommendera köp av iPhone X OLED-skärm, oavsett om det är Apples originalskärm eller tredjepartstillverkad.

Funkar en generisk iPhone X skärm likadant som Apples originalskärm?

I det stora hela är skillnaden väldigt liten. Skillnaden gentemot en riktig originalreservdel är främst i att monteringen av hårdvaran inte är kontrollerad av Apples certifierade underleverantörer utan av något annat oauktoriserat företag, oftast med likvärdig kunskap, precision och kvalitetskrav.

Vart kan jag köpa en OLED iPhone X skärm?

Vi på Nordicbox erbjuder iPhone X skärmar med OLED-display till ett riktigt bra pris! Till den ingår garantin och öppet köp skulle ni ångra köpet.

 

 

2 kommentarer

Mark 5 månad sedan
Hur kan jag köpa? Jag ser på www.google.com
Thompal 7 månad sedan
Mycket märklig hemsida! Varför visar ni inte vad den alternativa skärmen kostar???????
Avdelning

Handla

Information