Produkten har blivit tillagd i varukorgen

 Fast frakt 29:-        |          Snabb leverans​

Hur man kan rädda bilder från död iPhone?

Min iPhone är död. Om du söker runt på Google hittar du massvis av personer som söker en lösning på att återställa information från sin döda iPhone. Vi har gått igenom de flesta guider på hur man räddar data från död iPhone och kommer lista nedan ett par alternativ som vi tycker funkar bäst för att rädda bilder från, bland annat, vattenskadad iPhone. En trasig eller död iPhone är en riktig katastrof för de flesta av oss idag - men att förlora alla foton och meddelanden som lagrats på telefonen är obeskrivligt smärtsamt. Lösningen på att få tillbaka förlorad data från din iPhone, på ett eller annat sätt, handlar om att lyckas säkerhetskopiera och ladda ned telefonens hårddisk i den mån det går. Nedan listar vi vad som funkade bäst:

iCloud & iTunes återställning

Har din telefon varit uppkopplad mot iTunes någon gång? Då är chansen stor att iTunes synkade över hela din iPhonekatalog till din dator. Koppla därför upp en annan iPhone till din dator för att se ifall du kan få en lokal säkerhetskopia av din iPhone från det tillfället. 

Återställ data med tredjepartsmjukvara

Ibland kan din iPhone vägra att starta och enbart visa upp iTunes-loggan som anvisning att koppla upp den mot din dator. Är det ett störe fel (vattenskada, hårdvaruskada) så brukar iTunes få upp en felkod och inte kunna gå vidare. Det är under dessa förhållanden som det kan vara värt att testa ett tredjepartsprogram med historik av att lösa just den felkoden genom att läsa av moderkortet på ett annat sätt än iTunes gör. Det är därför smart att söka på felkoden man får fram från iTunes för att hitta lösningar från annat håll.

Byt ut de trasiga moderkortschipp mot nya

Moderkortet (Logic Board) är varje elektronikprodukts hjärna och själ. Har moderkortet ett fel i sig kommer telefonen vara defekt på ett eller annat sätt; kameran kan vara obrukbar, antennsignalen kan vara död, och mycket mer. Men för att kunna rädda information från en död iPhone är det ytterst viktigt att åtminstone tre chipp på moderkortet funkar felfritt. Är dessa tre chipp defekta är datan omöjlig att extrahera, oavsett metod. Dessa tre delar är CPU:n, EEPROM och NAND Flash.

Skulle iTunes ge felkoder, och alla andra "Recovery Software" på marknaden obrukvara är lösningen att att byta ut dessa tre chipp för att sedan testa använda mjukvaran (iTunes eller ett specifikt tredjepartsprogram) igen i ett sista försök att extrahera informationen (bilder, SMS) ur din iPhone.

Telefonen i sig kommer fortfarande vara obrukbar även efter detta (någon annan del på moderkortet kan ha tagit skada) men detta byte kan räcka att flytta över bilderna från den döda telefonen till din andra telefon eller dator.

Vart ska jag vända mig för att göra denna reparation? Detta är en reparation som vi inte skulle rekommendera någon okvalificerad ta sig an. Hitta en duktig reparationsbutik som är villiga att göra detta åt er. Ha i åtanke att reparationsbutiken inte kommer kunna ge någon garanti på att bytet räcker för dataåterställningen. 

Tips: Nordicbox vände sig till Mobilgallerian på Södermalm för denna reparation när vår firmatelefon hamnade i vattnet med goda resultat.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Avdelning

Handla

Information